sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Itämerellä

Joskus sitä tuntuu että ei oikein ole minun päiväni. Olin kuvailemassa laivalla 5th Seasonin jäähyväiskeikkaa perjantaina. Rauha heidän muistolleen! Kuvasin poikien keikan ja hieman asiaankuuluvaa oheistoimintaa. Otin 200-300 otosta bändistä ja voi yhden kerran kun kuvaaminen takkusi. Ei tahtonut tulla julkaisukelpoista materiaalia sitten millään. Flunssa painoi päälle ja en oikein tahtonut päästä fiilikseen. Lavan edusta oli niin tupaten täynnä, että jouduin kuvaamaan yhdestä ja samasta paikasta koko ajan. Ja primella kun kuvasin, oli aika vaikeaa saada kuvakulmiin juuri mitään kiinnostavaa. Viimeisessä illan setissä sitten jätin kameran takahuoneeseen ja kapusin itsekin lavalle musisoimaan. Ja kuten illan teemaan sopii, päin per**ttä sekin meni. En ole monasti noin huonosti soittanut. Asiaan saattoi kyllä myös vaikuttaa Play That Funky Musicin sangen erikoinen rakenne. Pakka levähti tyystin lapasille. No yleisöllä tuntui ainakin olevan hauskaa. Ja kuten useasti on käynyt ilmi, yleisö ei onneksi huomannut kankeaa soittoani, joku taisi jopa kehaistakin. Otti kyllä niin pahasti pattiin että painuin masennuspäissäni suhteellisen ajoissa nukkumaan.

Lauantaina sitten vaihdoin itsekin vapaalle ja tunnelma oli aamusta asti, sanotaanko juhlallinen. Viini virtasi, laulu raikui ja suljin räpsyi. Reissun parhaat kuvat otinkin juuri lauantaina laivan kannelta. Liekö viini rentouttanut miehen siihen malliin että kuvaaminen tuli luonnostaan ja liika yrittäminen oli vaipunut taka-alaalle. Näinhän siinä usein käykin. Lauantain leppoisa tunnelma pelasti risteilyn. Musiikistakin nautin täysin rinnoin, kun ei tarvinnut olla "töissä" ja kamera oli hytissä lepäämässä. Paula Koivuniemi oli todella kova! Parempaa taustabändiä ei Suomesta löydy. Nykänen, Rantanen (Johnny Winterin ja Joulupukin fuusio) ja Warre Vartiainen vetivät sellaista komppia että oksat pois. 5th Seasonin keikka oli myös lauantaina paljon parempi kuin perjantaina. Saattoipa heilläkin olla pohjilla muutama viinilasillinen nautittuna.

Lopputuloksena kuitenkin muistorikas ja letkeä risteily alun vaikeuksista huolimatta. Ikävää tietysti on, kun rakas 5th Season lopettaa. Hienoja keikkoja satoja takana ja tyytyväistä juhlakansaa. Varmasti muusikoita tullaan vielä tahoillaan näkemään lavoilla uusien projektien merkeissä. Kiitos 5th Season!!!!


T: Sampsa Ismo Pellervo, fani

1 kommentti:

Janne kirjoitti...

Hyvä että luomisen tuska helpotti 2. päivänä. :-)
Tykkään tuosta soittokuvasta mahottaman paljon! Ehkä olis ollu vielä kivempi jos toinenkin räpylä näkyisi kokonaan, ehkä ei.