keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Soul-Varoitus!

Pitää suorittaa pientä ennakkomainontaa internetin välityksellä. La 5.2.2011 on tiedossa mahtavat musiikkikarkelot Sauvon Tapper`s Inn olut- ja musiikkiravintolassa. Itsekin pääsee pitkästä aikaa lauteille. Siitä onkin jo liian pitkä aika... Urkurinretale on niin sanotusti aivan täpinöissään! Lavalle kapuaa silloin kaksi yhtyettä.Ensimmäisenä Fatma Blues Band esittää: Korpela Soul Project! Tiedossa siis on juurevaa soul- ja blues meininkiä yhden tiivin setin muodossa. Harjoitusteknisistä syistä johtuen pidättäydytään yhdessä setissä, mutta toivottavasti laatu korvaa määrän. Yhtyeen runko koostuu sauvolaislähtöisistä muusikoista, vahvistettuna yhdellä lapinmiehellä ja turkulaisella kuminaamaisella ammattikitaristilla. Yhtyeen sauvolais-runko on ollut vahvasti aloittamassa Korpelan musiikkirintaman uutta aaltoa 90-luvun loppupuolella ja piti yllä melkoista show-levottomuutta lavalla (lainaus Kari Hongiston sutkauksesta kirjasta Peimarinnan Lipas ,2006) Peimarin alueella monen vuoden ajan, kunnes yhteiskunnan rattaat tyynnyttivät myrskyn rimpuilusta huolimatta... Vääjäämättä kapina laantuu, töitä, naisia ja lapsia hankitaan. Niin se taitaa mennä. R.I.P Baddington. Rumpuja takoo Aleksi Juusti, bassoa pompottelee Tuomas Manninen, kitaran ja Fender Bassmanin kanssa komppaa Jamo Isosomppi, soolokitarassa tykittää ryhmän ainoa ammattilainen Jura Aalto ja urkujen käpistelyn sekä laulun hoitaa allekirjoittanut Sampsa Suomi. Voisin luvata melkoisen hulppean setin kaikille kuulijoille!

Toisena bändinä suhahtelee sauvolaisrunkoinen Legacy. Fatma Blues Bandin basisti Tumppi vaikuttaa myös tässä yhtyeessä. Bändissä on sauvolaismusiikin nuorempaa polvea, kuten Tuomaksen pikkuveli Santtu ja Kitaristi Vesa Kurkilahti. Tästä bändistä en osaa tarkemmin mitään sanoa, koska en ole heitä aiemmin kuullut, mutta jonkinasteista julmaa rock-meininkiä lienee tiedossa.

Nyt kaikki joukolla 5.2. elävää musiikkia kuuntelemaan Suomen syvään etelään, Pohjoiskalotin Deltalle Sauvoon!!!


Kuvassa sauvolaisen funk-muusikon jalkine noin kymmenen vuoden takaa Baddingtonin studiosessioista. Kuvattu ammattimaiseen tyyliin Juustin Ixus-pokkarilla.Huomaa taustalla oleva Marshall Valvestate-vahvistin... Styrkkareiden Bentley. Baddingtonilla oli aikanaan noita jopa kaksi kappaletta, ryyditettynä multiefekteillä. Voi sitä tonen-juhlaa!