lauantai 20. marraskuuta 2010

Tervehdys

Nyt on taas ollut turhankin seesteistä aikaa valokuvauksen saralla. Ollut niin paljon kiireitä, että en ole okulaarin läpi ympäröivää maailmaa juuri ehtinyt tähyämään... Lottovoittoa odotellessa. Kyllä se olisi mukavaa, kun olisi niin varoissaan, että voisi päivät pitkät vain kuvailla ja soitella rytmimusiikkia. No vallitseva tilanne on mikä on. Kuvaamalla ei rahoiksi lyö. Rahat kyllä harrastamalla katoavat.

Valokuvaajaa kyllä hellitään suolaisilla hinnoilla. Joskus oikein naurattaa harrastajille suunnattujen oheistarpeiden hinnat. Otetaan esimerkiksi kamerareppu. Tamracin perusreppu maksaa lähes 200e. Reppu on ihan tavallinen n.25L:n koulureppu. Ei erikoisia materiaaleja, ei erityisen mukavaa ergonomiaa. Ainoa asia joka erottaa repun tavallisesta koulurepusta ovat kamerapehmusteet... Hui! Varmasti kallista tavaraa tuo solumuovi. Kiinnostaisi että mitäköhän tuon repun valmistaminen oikeastaan maksaa. Indonesialainen pikkupoka ompelee repun perusmateriaaleista noin 15minuutissa. Kokonaishinnaksi muodostunee noin 2euroa. Se sitten kerrotaan sadalla ja myydään kuluttajalle. Heitän tässä kaikille lukijoille avoimen kysymyksen: Ostaisitko lapsellesi 200euron koulurepun? Aivan... Et ostaisi! Kuinka monella on 200euron Tamrac eteisen kaapissa? Aivan... Melko monella! Rajala myy myös ihastuttavan paljon kuvausvaatetusta. On untuvatakkia, kuvausliiviä ja lippahattua. Saman liivin saa puolet halvemmalla Salaisesta Agentista tai Varustelekasta, ilman photgraphy-statusta. Valintasi on vapaa! Kovat kamerasalkut maksavat maltaita. 200euroa pehmustetusta kamerasalkusta ei ole vielä mitään. Ja katso! Kestävän, täysin pehmustetun alumiinisalkun saa Motonetista 15eurolla ja koko salkkusarjan Biltemasta 30eurolla. Bilteman alumiinisalkku on muusikkopiireissä jo elävä legenda. Siellä säilyy piuhat, efektit ja piilopullot pitemmälläkin rundilla. Ja jää rahaa hesepullaankin. Valokuvauksen harrastaja saa säästettyä pitkän pennin jos on hieman valmis tinkimään imagosta. Kameroita tai objektiiveja ei Biltemasta saa. Niihin on edelleen rahansa pakko syytää, mikäli kalustoaan päivitellä mielii. Mutta vaatetuksesta ja säilytyksestä tinkimällä voi jäädä lompakon pohjalle rahaa viihdykkeeseen jos toiseenkin.Siinä pieni loppukevennys. Alle vuoden ikäinen ihmelapsi siinä kirvoittaa uruilla ilmoille infernaalisen bluesin! No ehkä pieniä ylisanoja... Mutta onhan se oma mukula aina ihmelapsi... Eikö?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onkos veliseni kasvanut aikuiseksi kun ei enää halaja vain ja ainoastaan niitä TESTIVOITTAJIA ;)
Kyllä harrastukset maksaa... hopean hinta on korkeimmillaan kymmeniin vuosiin... ei naurata ei! Mutta Biltemasta saa halvalla työkaluja koruiluunkin ;) Parhaan sivarini on Biltemasta, pienet ja näppärät.
Onnille halit! Ja ihanaa kuulla että kaikki on pojalla hyvin!

Anonyymi kirjoitti...

Turha sitä on arastella. On se poika ihmelapsi monella mittarilla mitattuna.
Asian vahvistavat Onnin "tekijän tekijät"